Rahkapiirakka aprikoosimarmeladilla

1. Pullataikina: Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää 1 dl sokeria, suola, kardemumma ja yksi muna.

Vatkaa joukkoon puolet jauhoista, lisää rasva ja loput jauhot ja alusta taikinaksi.

2. Kauli taikina levyksi leivinpaperin päällä ja nosta uunipannulle sekä kohota lämpimässä peiteltynä noin 40 min.

3. Valmista täyte riko 2 munaa kulhoon ja vatkaa rakenne rikki, sekoita rahka, kerma ja 1,5 dl sokeria joukkoon ja mausta 2 rkl:lla sitruunamehua.

4. Painele kohonnutta taikinaa niin, että reunat nousevat ja levitä marmeladi taikinalevylle.

5. Levitä rahkaseos tasaisesti marmeladin päälle.

6. Voitele reunat munalla ja paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

(Resepti Yhteishyvä maaliskuu 2013)

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen120g39kcal3.9g5.9g0g0g
Hiiva 10g7.4kcal1.3g0.1g0g0.7g
Sokeri 85g344kcal0g84.6g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g2g6.2kcal0.2g1.2g0.1g0.6g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 66g94kcal8.2g0.2g6.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 207g711kcal21.1g145g2.5g7.2g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g30g215kcal0.3g0.3g23.9g0g
Aprikoosimarmeladi (Saarioinen)120g227kcal0.5g55g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki199g112kcal16.9g10g0.4g0g
Flora ruoka kevyt & paksu80g48kcal0.8g3.6g3.2g0g
Sitruunamehu, laimentamaton12g2.5kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1860g3609kcal106.4g612.2g73.6g17g
Valittu annoskoko930g1805kcal53.2g306.1g36.8g8.5g
Annoskoko puolitettuna465g902kcal26.6g153.1g18.4g4.3g
Arvot/100g100g194kcal5.7g32.9g4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=345817