Kaali-porkkanakeitto Maidoton Gluteeniton

2 l vettä
1 kg keräkaalia(valkokaali)
5 porkkanaa (200 g)
1 (140g) sipuli
4 valkosipulin kynttä (20g)
3 rkl Luomu rypsiöljyä
300 g naudan paistijauhelihaa (7%)
2 tl yrttimaustetta
1 tl kirveliä1 tl mustapippuria kokon.

1 tl timjamia
2 pientä laakerinlehteä
3 tl suolaa

1) Kaali suikaloidaan
2) Porkkanat leikataan euron kolikon paksuisiksi lanteiksi
3) Sipuli ja valkosipuli kuutioidaan pieneksi silpuksi
4) Kattilaan lorautetaan n 1½ rkl Luomu rypsiöljyä; annetaan hetki kuumentua.

Lisätään öljyn sekaan kaalisuikaleet, porkkanalantit ja sipuleiden kuutiot ja käännellään niitä hetki
5) Kattilaan lisätään vesi.

Kuumennetaan kiehuvaksi
6) Jauheliha ruskistetaan pannulla n 1½ rkl:ssa rypsiöljyä
7) Ruskistettu jauheliha lisätään keiton joukkoon.

8) Yrttimauste, timjami, laakerinlehdet ja kirveli lisätään keittoon
9) Keitto saa hiljalleen porista levyllä, kunnes kaalit ja porkkanat ovat kypsiä (purutuntuma pitää säilyttää)
Suolaa lisätään keittäjän maun mukaan - mieluimmin vähän kuin paljon.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 248 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi500g0kcal0g0g0g0g
Valkokaali keräkaali 250g69kcal3g10.1g0.5g5.2g
Porkkana 50g16kcal0.3g2.8g0.1g1.3g
Sipuli (kuorittu)35g9kcal0.5g1.7g0.1g0.6g
Valkosipuli, tuore, silputtu5g5.2kcal0.4g0.8g0g0.1g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g11g101kcal0g0g11.2g0g
Naudan paistijauheliha 7%75g104kcal14.3g0g5.3g0g
Suola, annos 3g3.8g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.9g3.6kcal0g0.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1862g619kcal37g32.6g34.4g14.4g
Valittu annoskoko931g309kcal18.5g16.3g17.2g7.2g
Annoskoko puolitettuna466g155kcal9.3g8.2g8.6g3.6g
Arvot/100g100g33kcal2g1.8g1.8g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=310806