Mansikka-Raparperi Vispipuuro

1L vettä
500g mansikoita
200g raparperia
1,5dl mannasuurimoita
40g sokeria
Laita kattilaan pieniksi pilkotut raparperit, sokeri ja vesi.

Keitä n. 10min.

Vatkaa joukkoon mannasuurimot (Nalle) ja keitä 5min (tai pakkauksen ohjeen mukaan.

Nosta puuro hellalta ja vispilöi kylmät mansikat sekaan.

(Ei haittaa vaikka mansikat jäisivät "kokonaisiksi" ;) .
Jäähdytä n. puoli tuntia.

Vispaa sähkövatkaimella kuohkeaksi (tässä vaiheessa mansikatkin rikkoutuvat.

Lisäämällä mansikat puuroon vasta keittämisen jälkeen saat niistä enemmän makua ja säästät arvokkaita vitamiineja.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 465 grammaa

Miitu74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi5000g0kcal0g0g0g0g
Mansikka 2500g1163kcal12.5g210g5g47.5g
Raparperi 1000g337kcal6.9g55g1g14g
Mannasuurimot nalle (Raisio), annos 40g600g2160kcal72g420g14.4g24g
Sokeri 200g812kcal0g199.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18600g8944kcal182.8g1769.6g40.8g171g
Valittu annoskoko9300g4472kcal91.4g884.8g20.4g85.5g
Annoskoko puolitettuna4650g2236kcal45.7g442.4g10.2g42.8g
Arvot/100g100g48kcal1g9.5g0.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=295483