Kreikkalainen kurpitsalasagne

6 annosta.

valmistusaika 25 min+1 h
1 kg myskikurpitsa
1 porkkana
2 salottisipulia
3 valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria myllystä
Tomaattikastike:
2 tlk ( yht. 800 g) kuorittuja kirsikkatomaatteja, esim.

Mutti
1 tkl (290/155 g) kalamata-oliiveja
3 rkl oreganoa hienonnettuna
lisäksi:
1 tlk (200 g) ranskankermaa
200 g fetaa
8 lasagnelevyä
2 dl raastettua parmesaania

Kuutioi kurpitsa.

Kuori ja kuutioi porkkana.

Kuori ja leikkaa sipuli ja valkosipuli viipaleiksi.

Yhdistä kaikki kasvikset.

Lisää öljy ja mausteet.

Kypsennä kasviksia pellillä leivinpaperin päällä 225-asteisen uunin keskitasossa noin 30 minuuttia tai siihen asti, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.

Tomaattikastike:
Kaada tomaattipurkkien sisältö kattilaan.

Anna porista miedohkolla lämmöllä noin 15 minuuttia.

Viipaloi oliivit ja lisää ne silputun oreganon kanssa kastikkeeseen.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Yhdistä paahdetut kasvikset ja tomaattikastike.

Kokoa lasagne.

Levitä hieman tomaattikastike-kasvisseosta vuoan pohjalle.

Murustele päälle hieman fetaa.

Lusikoi hieman ranskankermaa.

Levitä kerros lasagnelevyjä päälle.

Lisää kastiketta ja juustoa ja sitten taas lasagnelevyjä.

Tee 2-3 kerrosta.

Laita päällimmäiseksi kastiketta ja fetaa.

Viimeistele ripottelemalla parmesaania pinnalle.

Kypsennä 200-asteisen uunin keskiosassa noin 25 minuuttia.

Katso tarkka kypsennysaika lasagnelevypaketista.

Tarjoa vihreän salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 517 grammaa

Sallah
AineksetMääräEnergiaPHRK
Myskikurpitsa, kypsentämätön (Butternut-kurpitsa), annos 100g3000g1350kcal30g350.7g3g60g
Porkkana, keskikokoinen 65g195g55kcal1.2g11.6g0.4g4.9g
Salottisipuli (raaka) (-), annos 100g600g432kcal15g100.8g0.6g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g36g37kcal2.8g5.9g0.2g0.7g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g135g1188kcal0g0g135g0g
Mutti paseerattu tomaatti2400g768kcal40.8g110.4g2.4g0g
Oregano, tuore (Järvikylä), annos 10g135g92kcal3.2g13.4g2.6g3.4g
Ranskankerma Valio600g1680kcal15g21g168g0g
Pirkka parhaat fetajuusto (Pirkka)600g1650kcal96g6g138g0g
Lasagnelevy, euroshopper540g1890kcal64.8g383.4g7.6g0g
Parmissimo - parmesanraaste600g2352kcal198g0g170.4g0g
Kalamata oliivit, pirkka465g791kcal7.4g6g79.1g20.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18612g24569kcal948.4g2018.4g1414.6g179g
Valittu annoskoko9306g12284kcal474.2g1009.2g707.3g89.5g
Annoskoko puolitettuna4653g6142kcal237.1g504.6g353.7g44.8g
Arvot/100g100g132kcal5.1g10.8g7.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=465582