Hunajainen omena-pähkinämuffinssi

Huom: Pähkinät mitataan rouhittuna! (ainesosissa ei ollut tätä vaihtoehtoa.) Muutkin pähkinät kuin hasselpähkinät käyvät.

Omenan (1-2 kpl) sijaan voi käyttää myös banaania.

--
Vaahdota margariini ja hunaja.

Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten.

Sekoita taikinaan jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Lisää lopuksi pähkinät ja pienet banaani- tai omenakuutiot varovasti sekoittaen.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa 40–50 minuuttia.

Resepti alunperin Suomen Mehiläishoitajain Liiton sivuilta.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80 % laktoositon 88g612kcal0.6g0g69g0g
Hunaja 163g540kcal0.8g132.1g0g0g
Kananmuna kuoreton 128g183kcal16.1g0.4g13.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 152g521kcal15.5g106.2g1.8g5.3g
Leivinjauhe 12g21kcal0.6g4.4g0g0.1g
Hasselpähkinä 38g244kcal5.3g1.3g23.1g6.6g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 350g125kcal0.6g24.9g0.3g7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1862g4491kcal79g538.6g214.8g38g
Valittu annoskoko931g2246kcal39.5g269.3g107.4g19g
Annoskoko puolitettuna466g1123kcal19.8g134.7g53.7g9.5g
Arvot/100g100g241kcal4.2g28.9g11.5g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101623