Gulassipata

1. Leikkaa naudan sisäpaisti noin 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.

Leikkaa kuoritut, halkaistut sipulit lohkoiksi.

Hienonna valkosipulinkynnet ja halkaistu chilipalko, josta on poistettu siemenet.

Viipaloi kuoritut porkkanat ja paloittele paprikat.

2. Ruskista lihaviipaleet pannussa 3-4 erässä tilkassa öljyä ja siirrä toiseen astiaan.

3. Kiehauta sipulit, chili ja paprikajauhe pannussa tai padassa tilkassa öljyä.

Lisää pataan sipulien kanssa ruskistetut paistiviipaleet ja porkkanat.

Kaada joukkoon vesi ja mausta gulassi.

Kypsennä kannen alla liedellä tai uunissa 200 asteessa noin tunti.

4. Lisää pataan paprikat ja tomaattipyree.

Kypsennä vielä noin 1/2 tuntia.

Hienonna padan pinnalle runsaasti persiljaa.

Tarjoa keitetyn riisin tai pastan sekä ruokajogurtin ja vaalean leivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Kilroy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan Sisäpaisti3605g3965kcal793g3.6g108.1g0g
Sipuli 801g242kcal10g38.4g1.6g13.6g
Valkosipuli 60g65kcal4.7g9.8g0.4g1.3g
Chili paprika punainen80g32kcal1.6g7.2g0g0g
Porkkana 1202g393kcal7.4g66.8g2.4g30.6g
Paprika, punainen801g206kcal7.2g36.8g3.2g16g
Öljyt, rypsiöljy, kylmäpuristettu virgino, 13,5 g, 1 rkl120g1057kcal0g0g120.2g0g
Paprikajauhe 22g71kcal3.3g4g2.9g8.2g
Vesi, vesijohtovesi 2003g0kcal0g0g0g0g
Timjami 4g11kcal0.4g1.1g0.3g1.5g
Suola, annos 3g30g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 4g11kcal0.4g1.5g0.1g1.1g
Tomaattisose tomaattipyree 180g137kcal8.1g23.2g0.4g1.8g
Persilja 401g110kcal5.5g4.4g0.8g32g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18624g12601kcal1683.2g393.6g480.8g212.2g
Valittu annoskoko9312g6301kcal841.6g196.8g240.4g106.1g
Annoskoko puolitettuna4656g3150kcal420.8g98.4g120.2g53.1g
Arvot/100g100g68kcal9g2.1g2.6g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=132840