Basillika perunavohvelit

Keitä perunat kuorineen kypsiksi ja jäähdytä ne.
Kuori perunat ja raasta perunat karkeaksi raasteeksi.

Sulata rasva ja lisää se perunaraasteen joukkoon.

Sekoita seos tasaiseksi.

Surauta sipuli sauvasekoittimella mössöksi.

Hienonna basilika ja valkosipulit.

Lisää perunaseokseen maito, jauhot, suola, valkosipuli, basilika ja sipulimurska.

Rouhi joukkoon reippaasti mustapippuria.

Hämmennä taikina hyvin tasaiseksi massaksi.

Kuumenna ja voitele vohvelirauta.

Levitä reilun desilitran verran taikinaa raudalle ja kypsennä kullankeltaisiksi.

(Jos vohvelit pysyvät huonosti koossa, lisää hiukan vehnäjauhoa)

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Seregi85
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g4565g2739kcal68.5g593.4g4.6g41.1g
Voi 685g4967kcal8.1g2.7g556.7g0g
Sipuli (kuorittu)457g123kcal5.9g21.9g0.9g7.8g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1826g603kcal60.3g89.5g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 685g2260kcal13.7g20.5g239.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 890g3054kcal90.7g623.1g10.7g31.2g
Suola, annos 3g23g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 183g198kcal14.4g29.8g1.1g3.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18624g27887kcal523.2g2761.8g1627.2g167.8g
Valittu annoskoko9312g13944kcal261.6g1380.9g813.6g83.9g
Annoskoko puolitettuna4656g6972kcal130.8g690.5g406.8g42g
Arvot/100g100g150kcal2.8g14.8g8.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=254258