Kevyt raparperipiirakka

Vispaa kananmuna ja sokeri kevyesti.

Sekoita kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma, lisää taikinaan yhdessä piimän kera.

Sekoita joukkoon sulatettu margariini.

Leikkaa leivinpaperista piirakkavuokaan sopiva pyöreä pala ja kaada taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle hieman vehnäjauhoja ja taputtele kevyesti vuoan reunoille asti.

Levitä raparperipalat piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili, sokerit ja kananmuna keskenään ja kaada vuokaan raparperien päälle.

Paista piirakkaa 175-asteisen uunin alatasolla n. 35-40 min, kunnes
piirakka on kullanruskea ja kypsä myös pohjasta.

Jäähdytä ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Keidii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale, luomu (Pirkka)1599g5595kcal223.8g895.2g110.3g175.8g
Vehnäjauho puolikarkea 779g2674kcal79.4g545.5g9.4g27.3g
Ruisjauho kokojyväjauho 220g668kcal19.2g121.8g4.2g30.6g
Flora margariini 60, annos 10g400g2158kcal0.8g1.2g239.8g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 799g240kcal23g28.8g0.8g0g
Leivinjauhe 56g98kcal2.9g21.1g0g0.3g
Kananmuna kuorineen punnittu480g604kcal52.8g1.4g43.2g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g40g124kcal4.4g24g2.8g11.2g
Fariinisokeri799g3245kcal0g798.5g0g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)1599g1039kcal51.2g76.7g56g0g
Kanamuna,raaka (Kultamuna), annos 55g480g681kcal59.9g1.4g49.4g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g400g1155kcal4.8g223.8g0g159.9g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g64g256kcal0g63.3g0g0g
Raparperi 1599g538kcal11g87.9g1.6g22.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18624g38154kcal1066.4g5781.2g1035g855g
Valittu annoskoko9312g19077kcal533.2g2890.6g517.5g427.5g
Annoskoko puolitettuna4656g9539kcal266.6g1445.3g258.8g213.8g
Arvot/100g100g205kcal5.7g31g5.6g4.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=363219