Valkosipulikeitto

Kuori sipulit ja pilko( 2 kpl) ja valkosipulit (2 kpl) jätä kynnet kokonaisiksi.

Kuullota oliiviöljyssä sipuleita, lisää vehnäjauhot kuullota vielä hetki.

Lisää kasvisliemi, timjami ja persilja silputtuna.

Anna keiton kiehua kohtalaisella lämmöllä, kunnes valkosipulit ovat pehmeät, noin 1/2 tuntia.

Lisää juusto ja anna sen sulaa.

Soseuta keitto.

Jos timjami tuntuu liian voimakkaan, lisää ripaus sokeria.

Annos noin 200 gr

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 333 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)1402g379kcal18.2g67.3g2.8g23.8g
Valkosipuli 701g759kcal55.4g114.3g4.2g14.7g
Oliiviöljy 1rkl, annos 13.5g189g1673kcal0g0g189.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 280g962kcal28.6g196.3g3.4g9.8g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g701g1963kcal133.2g0.2g154.2g0g
Timjami 21g59kcal1.9g5.7g1.6g7.8g
Persilja 421g115kcal5.8g4.6g0.8g33.7g
Kasvisliemi fond du chef (Knorr), annos 100g5608g6730kcal140.2g336.5g504.8g84.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18648g25281kcal766.6g1449.8g1722.2g347.8g
Valittu annoskoko9324g12641kcal383.3g724.9g861.1g173.9g
Annoskoko puolitettuna4662g6320kcal191.7g362.5g430.6g87g
Arvot/100g100g136kcal4.1g7.8g9.2g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=227122