Kaalipata

Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja silppua sipuli.

Mittaa ison kattilan pohjalle vesi.

Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.

Kääntele välillä kauhalla.

Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, lihaliemikuutio ja suola.

Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.

Anna hautua noin 20-30 min. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja kuullota sipuli paistinpannulla.

Lisää jauheliha, sipulit ja siirappi padan joukkoon.

Anna kiehua vielä ja mausta mustapippurilla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 518 grammaa

Nypynmami
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan parempi jauheliha 10% (Atria), annos 100g1800g3060kcal360g0g180g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl45g405kcal0g0g45g0g
Vesi1350g0kcal0g0g0g0g
Kaali, valkokaali4500g950kcal54g153g9g94.5g
Sipuli (kuorittu)450g122kcal5.8g21.6g0.9g7.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g900g252kcal5.4g53.6g1.8g22.5g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl99g248kcal11.9g1.5g21.8g0.1g
Siirappi, tumma180g576kcal0.2g133.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18648g11223kcal874.6g725.8g517g249.4g
Valittu annoskoko9324g5612kcal437.3g362.9g258.5g124.7g
Annoskoko puolitettuna4662g2806kcal218.7g181.5g129.3g62.4g
Arvot/100g100g60kcal4.7g3.9g2.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=435587