Gluteeniton tiikerikakku

Voitele ja jauhota vuoka.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään (paitsi ei kaakaojauhetta).

Lisää taikinaan kuivat aineet, voi ja jogurtti.

Ota taikinasta kulhoon noin kolmasosa ja sekoita siihen kaakaojauhe.

Kaada vuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, lisää päälle tumma taikina ja loput vaaleasta taikinasta.

Pistele haarukalla taikinaa muutaman kerran, jotta taikinakerrokset menevät sekaisin.

Paista 175 C alatasolla noin 40-45 minuuttia.

Tarkista kypsyys esim.

hammastikulla.

Jos tikku tulee ulos kuivana, kakku on valmis.

Lähde: Arla ingman

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Nalanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 1200g8524kcal9g4.8g960g0g
Sokeri 1700g6900kcal0g1698.3g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu2176g2742kcal239.4g6.5g195.8g0g
Leivinjauhe 80g141kcal4.2g30.2g0g0.4g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g3200g11200kcal112g2592g32g96g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g80g320kcal0g79.2g0g0g
Jogurtti, turkkilainen/kreikkalainen, rasvaa 10 % 800g984kcal31.8g34.4g80.4g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 96g355kcal17.8g10.6g20.8g29.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18664g62331kcal828.4g8912g2578g251.2g
Valittu annoskoko9332g31165kcal414.2g4456g1289g125.6g
Annoskoko puolitettuna4666g15583kcal207.1g2228g644.5g62.8g
Arvot/100g100g334kcal4.4g47.7g13.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=420822