Porkkanasosekeitto avokadotahnalla

Tämä resepti on alunperin Glorian ruoka ja viini -lehdestä, modailin hieman sen mukaan mitä aineksia ja mausteita kaapissa oli.

Sulata voi. Kuullota pilkottua kesäkurpitsaa, porkkanaa ja perunaa voisulassa hetken.

Lisää vettä ja keittele rauhallisella lämmöllä kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Kattilaan voi laittaa mausteita maun mukaan, itse laitoin suolaa, laakerinlehden, neilikoita ja muskottipähkinää.

Samaan aikaan kuori avokado, soseuta hedelmäliha sauvasekoittimella, mausteeksi sopii sitruunamehu ja mustapippuri.

Kun kasvikset ovat kypsiä, mausta vielä vaikka garam masalalla ja basilikalla ja lisää joukkoon creme fraiche.

Soseuta sauvasekoittimella.

Annostele keitto lautaselle ja laita avokadotahnasta kokkare keiton päälle.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 623 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Avokado, kuorittu, kivetön 90g179kcal2.4g0.7g17.5g6g
Voi 11g82kcal0.1g0g9.2g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 38g104kcal0.8g1.1g10.5g0g
Kesäkurpitsa zucchini 150g27kcal0.8g3.8g0.6g1.1g
Peruna, keskikokoinen 60g45g27kcal0.7g5.9g0g0.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g225g63kcal1.4g13.4g0.5g5.6g
Vesi, vesijohtovesi 375g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1869g963kcal12.4g49.8g76.6g26.2g
Valittu annoskoko935g482kcal6.2g24.9g38.3g13.1g
Annoskoko puolitettuna467g241kcal3.1g12.5g19.2g6.6g
Arvot/100g100g52kcal0.7g2.7g4.1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=98164