Grahamsämpyläsolmut

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää suola, siirappi ja grahamjauhot.

Anna turvota noin 5 min. alusta taikina erikoisvehnäjauhoilla, lisää alustuksen loppupuolella rasva.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

Leivo kohonneesta taikinasta sormen paksuisia tankoja (pituus n. 25 cm) ja tee niistä löysiä solmuja.

Kohota solmut hyvin peitettyinä.

Voitele maidolla ja koristele halutessasi unikonsiemenillä.

Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Iiv86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2560g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 256g191kcal33.6g2.8g1g17.7g
Suola, annos 3g51g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma77g246kcal0.1g56.8g0g0g
Graham täysjyvävehnäjauho, Myllyn Paras (1dl=65g)2048g6554kcal282.6g1187.8g65.5g256g
Erikoisvehnäjauho (Myllyn paras), annos 30g4096g14336kcal520.2g2846.7g81.9g135.2g
Voi, 1 tl, 5 g256g1869kcal2.6g2.6g204.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18688g46390kcal1678.2g8193.4g706.4g817.8g
Valittu annoskoko9344g23195kcal839.1g4096.7g353.2g408.9g
Annoskoko puolitettuna4672g11598kcal419.6g2048.4g176.6g204.5g
Arvot/100g100g248kcal9g43.8g3.8g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=143577