Tomaattikastike MUTTI

1. Kuullota hienonnettua sipulia ja valkosipuli pitkään öljyssä.

Vähintään 10 min matalalla lämmöllä öljyssä.

Rakennat makeuden.

(kastikkeen salaisuus sipulin hauduttamisessa ja tietenkin hyvä murska).

Sipulia ei missään nimessä saa ruskistaa!
2.Lisää mukaan sokeri ja tomaattimurskasta puolet.

Anna hautua 10min.

Makeutuu...lisää loppu murska ja vettä 2dl. Hauduta sekoittaen.

3. Pidä poreileva lämpö, jatka hauduttamista 15 min, ja lisää mahd.

punaviini.

Eli tuo happamuus kastikkeeseen.

Sekoita kokoajan.

4. Kun kastike on sakeaa, lisää suolaa ja mustapippuria myllystä.

Jos hifistelet, 2 palaa appelsiinin kuorta.

Mausta rohkeasti.

5. Ota kastike sivuun, sekoita joukkoon 0,5dl parasta neitsyt oliiviöljyä mitä saat.

Älä keitä enää.

Se tuo täyteläisyyden soosiin.

6. Ja sekoita kastike esim.

keitetyn spaghetin joukkoon heti kun pasta on valutettu.

Siis heti.

Ei päälle, vaan sekaisin!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 146 grammaa

Sofisohvi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaattimurska, Polpa (Mutti parma), annos 400g6389g1470kcal89.4g217.2g25.6g0g
Sipuli (kuorittu)799g216kcal10.4g38.3g1.6g13.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g128g133kcal10.1g20.8g0.8g2.6g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g958g8625kcal0g0g958.4g0g
Sokeri 32g130kcal0g31.9g0g0g
Punaviini 799g563kcal2.5g1.6g0g0g
Appelsiinin kuori, annos 100g240g232kcal3.6g59.9g0.5g25.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18688g22737kcal232g739.4g1973.8g83.2g
Valittu annoskoko9344g11368kcal116g369.7g986.9g41.6g
Annoskoko puolitettuna4672g5684kcal58g184.9g493.5g20.8g
Arvot/100g100g122kcal1.2g4g10.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=412372