Ruis-omenapiirakka

Ohjeet

8 annosta

Sekoita keskenään pehmeä voi 100g, muna, 0,5 dl sokeria, hiutaleet 1,5dl vehnäjauho ja leivinjauhe.

Painele taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan jauhojen avulla.

Kuori ja viipaloi omenat ja levitä ne tasaisesti taikinan päälle.

Laittele "väleihin" omenasosetta.

Sulata voi 50g ja sekoita joukkoon sokeri 0,5dl ja hiutaleet 1,5dl.

Ripottele seos tasaisesti omenoiden päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa n. 25 min

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Pelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, 60%, Rainbow1277g7026kcal11.5g11.5g766.4g0g
Kananmuna kuoreton 703g1002kcal87.8g2.1g72g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1245g4273kcal126.9g871.8g14.9g43.6g
Leivinjauhe 64g112kcal3.3g24.1g0g0.3g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 2555g909kcal4.1g181.6g2.3g51.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g51g204kcal0g50.6g0g0g
Omenasose makeuttamaton 575g433kcal1.7g97.7g0.6g8.7g
Margariini, 60%, Rainbow639g3513kcal5.7g5.7g383.2g0g
Sokeri 1086g4407kcal0g1084.7g0g0g
Ruishiutale 1150g3397kcal100.6g597.8g28.7g159.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18688g50555kcal683.2g5855.2g2536.2g527g
Valittu annoskoko9344g25278kcal341.6g2927.6g1268.1g263.5g
Annoskoko puolitettuna4672g12639kcal170.8g1463.8g634.1g131.8g
Arvot/100g100g271kcal3.7g31.3g13.6g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83324