Kesäkurpitsalasagne

Siirry sivulle!

Pätkäise keskeltä poikki isommat kesäkurpitsat ja käytä pienemmät kokonaisina.

Leikkaa ne pituussuunnassa ½ sentin viipaleiksi.

Levitä leivinpaperin päälle työpöydälle ja ripottele päälle suolaa.

Anna hikoilla 15 minuuttia ja pyyhi neste pois paperilla.

Paahda jauheliha kahdessa erässä paistinpannulla, kuullota hieman sipulimurskiakin.

Yhdistä jauhelihan joukkoon sipulit, tomaattimurska ja puré.

Lisää mausteita maistellen makusi mukaan.

Seos saa olla aika "maistuvaa" ja mausteista.

Nostele voideltuun uunivuokaan kerroksittain kesäkurpitsaa, jauhelihaseosta ja mozzarellaviipaleita.

Päällimmäiseksi kesäkurpitsaa.

Sirottele päälle juustoraaste ja kypsennä lasagnea 200 asteessa n. 40 min.

(Laitoin myös porkkanaraastetta jauhelihaseoksen joukkoon sekä kirsikkatomaatin puolikkaita lasagnen päälle)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 234 grammaa

Gilr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa, tuore2800g476kcal16.8g70g11.2g19.6g
Kevyt jauheliha (Reilu), annos 400g1600g2640kcal320g0g160g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g600g168kcal3.6g35.7g1.2g15g
Sipuli (kuorittu)600g162kcal7.8g28.8g1.2g10.2g
Basilika, tuore 40g11kcal1.2g0.4g0.3g0.6g
Tomaattimurska 1600g470kcal9g84.8g3.2g30.4g
Tomaattisose tomaattipyree 180g137kcal8.1g23.2g0.4g1.8g
Ketsuppi, Heinz80g82kcal0.7g19.3g0.1g1g
Valkosipuli 48g52kcal3.8g7.8g0.3g1g
Mozzarella Granarolo, 1 pkt=125g1000g2450kcal180g6g190g0g
Mozzarella juustoraaste, valio400g1160kcal104g0g84g0g
Kirsikkatomaatti, suomalainen400g80kcal2.4g15.2g1.2g5.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18696g15777kcal1314.8g582.4g906.2g170.4g
Valittu annoskoko9348g7889kcal657.4g291.2g453.1g85.2g
Annoskoko puolitettuna4674g3944kcal328.7g145.6g226.6g42.6g
Arvot/100g100g84kcal7g3.1g4.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=434171