Rukiiton täysjyväleipä

Sekoita ainekset lämpimään veteen.

Vähennä jauhoja jos haluat löysän taikinan.

Anna kohota.

LEIvo leipäset käsin tai löysasta takinast voit nostella lusikalla.

Ripottele päälle hieman vehnäjauhoja ja painele mataliksi leipäsiksi.

Anna kohota.

Pistele haarukalla ja paista 225/15-20 min.

Reseptistä tulee n. 36 annosta ja yksi annos painaa n. 117 grammaa

Elisademir

Elisademir sanoi...

Jos olet allerginen rukiille, tämä voi olla mahdollisuutesi. Tosin kuidun määrä ei kovin korkealle nouse

perjantai 30.03.2012 klo 13:43

AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi312g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemeniä (Pellavainen), annos 10g33g154kcal6.6g0.3g14g8.8g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g33g190kcal7.6g6.5g16.6g2g
Siirappi 31g94kcal0g23.1g0g0g
Hiiva, 50g11g6.8kcal1.5g0.1g0g0g
Suola, annos 3g3.3g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale111g378kcal15.6g62.3g7.5g5.1g
Grahamjauho 312g1022kcal32.9g189.2g6.9g30.9g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl89g303kcal12.5g57g2.8g4.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1872g4295kcal153.4g677g95.6g103.4g
Valittu annoskoko936g2148kcal76.7g338.5g47.8g51.7g
Annoskoko puolitettuna468g1074kcal38.4g169.3g23.9g25.9g
Arvot/100g100g230kcal8.2g36.2g5.1g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=283286