Oliivifetasämpylät

Sekoita siirappi ja suola lämpimään veteen.

Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista ja nako veteen.

Vaivaa taikina loput jauhot hiljalleen lisäten.

Survo lopuksi paloitellut oliivit, auringonkukansiemenet, fetapaketti öljyineen sekä luraus juoksevaa margariinia sekaan ja tee taikina valmiiksi.

Anna nousta jonku aikaa liinan alla, pyörittele pellille ja paistele.

Taikinan voi myös laittaa yöksi jääkaappiin ja pyöritellä sämpylät pellille vasta aamusta.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Pedro79
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)475g1663kcal57g327.7g9g23.7g
Vesi, vesijohtovesi 300g0kcal0g0g0g0g
Apetina feta snack aurinkokuivattu tomaatti (Arla), annos 150g75g248kcal12g4.1g20.2g0g
Oliivi keskiarvo, kivetön, öljysäilötty, vihreä/musta 20g40kcal0.3g0.4g4g0.9g
Kuivahiiva, annos 11g5.5g20kcal2.5g2.2g0.3g0g
Siirappi 7.5g23kcal0g5.6g0g0g
Suola, annos 3g3g0kcal0g0g0g0g
Juokseva rypsiöljyvalmiste, Sunnuntai (Ravintoraisio)25g180kcal0g0g20g0g
Auringonkukansiemen 25g149kcal5.7g3.1g12.4g1.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1872g4641kcal155g686.2g131.8g52.2g
Valittu annoskoko936g2321kcal77.5g343.1g65.9g26.1g
Annoskoko puolitettuna468g1160kcal38.8g171.6g33g13.1g
Arvot/100g100g248kcal8.3g36.7g7g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=212054