Punajuurikerrospasta

Pese, kuori ja raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi esimerkiksi monitoimikoneella.

Halkaise ja viipaloi sipuli, hienonna valkosipulinkynsi.

Vaihe 2

Kuullota kasvikset öljyssä isossa paistokasarissa.

Kaada joukkoon vesi ja ruokakerma ja hauduta kannen alla miedolla lämmöllä 15 - 20 minuuttia, kunnes punajuuri on kypsää.

Vaihe 3
Keitä pasta sillä aikaa suolalla maustetussa vedessä.

Valuta ja kaada pastan joukkoon tilkka öljyä.

Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla.

Ripottele joukkoon paloiteltu sinihomejuusto ja anna sen sulaa.

Vaihe 4
Kaada puolet pastasta lämmitettyyn kulhoon, kaada kastiketta ja runsaasti rucolanlehtiä tai basilikaa pastan päälle.

Levitä päälle loppu pasta, kastike ja rucolanlehdet.

Ripottele päälle sinihomejuustopaloja makusi mukaan.

(Lähde Pirkka.)

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 195 grammaa

Cherbourg
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 3434g1318kcal34.3g236.9g6.9g85.8g
Kahden värin täysjyvä penne (Torino), annos 40g2060g6799kcal329.6g1277.3g41.2g123.6g
Kerma,kevyt 7%,flora1717g1373kcal17.2g77.3g120.2g0g
Aurajuusto584g1985kcal116.7g0g169.3g0g
Rucola, lautaselinen n. 30g687g103kcal6.9g13.7g1.4g9.6g
Sipuli (kuorittu)687g185kcal8.9g33g1.4g11.7g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g55g57kcal4.3g9g0.3g1.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl103g927kcal0g0g103g0g
Mustapippuri 14g38kcal1.5g5.3g0.5g3.6g
Suola, annos 3g21g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18720g25571kcal1038.8g3305g888.4g470.8g
Valittu annoskoko9360g12785kcal519.4g1652.5g444.2g235.4g
Annoskoko puolitettuna4680g6393kcal259.7g826.3g222.1g117.7g
Arvot/100g100g137kcal5.5g17.7g4.7g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=276054