Pyrytuulian VappuRahkapiirakka

5 dl rasvatonta maitoa
2 pussia kuivahiivaa
2 tl ruususuolaa
1,5 dl intiaanisokeria
1,5 rkl kardemummaa
6 dl vehnäjauhoja
6 dl täysjyvävehnäjauhoja
150 g voita

Maito lämmitetään + 42 C ja siihen lisätään sokeri, suola ja kardemumma.

Kuivahiiva sekoitetaan 7dl jauhoja ja lisätään maitoon ja vatkataan kunnes saa sitkoa.

Loput jauhot lisätään vähitellen ja viimeiseksi voi.

Täyte:
500 g maitorahkaa
2 dl rasvatonta maitoa
2 munaa
1,5 dl intiaanisokeria
2 tl vanilliinisokeria tai vaniljauutetta
2 sitruunan mehu ja kuori
3 dl rusinoita

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Pyrytuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1446g477kcal47.7g70.9g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g64g0kcal0g0g0g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g868g3037kcal14.7g772.2g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g65g202kcal7.2g39g4.6g18.2g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g868g2690kcal147.5g468.5g25.2g112.8g
Vehnäjauho, sunnuntai1128g3948kcal135.3g800.8g23.7g33.8g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g1735g5379kcal295g937g50.3g225.6g
Voi, normaalisuolainen (Valio)434g3123kcal3.5g3.5g347g0g
Maitorahka, pehmeä rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g1446g868kcal144.6g62.2g4.3g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen578g191kcal19.1g28.3g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu393g496kcal43.3g1.2g35.4g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka29g115kcal0g28.6g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton17g3.6kcal0.1g0.3g0g0g
Mantelirouhe, 1 rkl289g1671kcal61g15.3g146g33.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18720g44401kcal1838g6455.6g1273g847.8g
Valittu annoskoko9360g22200kcal919g3227.8g636.5g423.9g
Annoskoko puolitettuna4680g11100kcal459.5g1613.9g318.3g212g
Arvot/100g100g237kcal9.8g34.5g6.8g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=460183