J14 tuorehernesosekeitto

Kuori peruna ja pieni todella pieniksi.

Laita vesi kattilaan ja kasviskuutio.

Lisää peruna palat ja keittele.

Lisää pakasteherneet ja keitä lissää.

kaada vesi kattilasta kannuun talteen ja soseuta perunat ja herneet.

lisää kerma ja keitinvettä niin , että siitä tulee itselle sopivan notkeaa keittoa.

Mausta suolalla ja limemehulla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 313 grammaa

Olliorava
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g225g135kcal3.4g29.3g0.2g2g
Herne, pakaste (rainbow)325g276kcal19.5g48.8g0g10.1g
Vesi, vesijohtovesi 250g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio (festivo) (Lidl), annos 10g5g10kcal0.2g1.2g0.5g0g
Ruokakerma, kolme sipulia (Valio), annos 250g125g138kcal3.7g4g12.5g0g
Limemehu, itse puristettu (-), annos 15g7.5g1.9kcal0g0.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1875g1121kcal53.6g167.8g26.4g24.2g
Valittu annoskoko938g561kcal26.8g83.9g13.2g12.1g
Annoskoko puolitettuna469g280kcal13.4g42g6.6g6.1g
Arvot/100g100g60kcal2.9g8.9g1.4g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=445637