Siivouspäivän keitto

8:lle

2 l vettä
2-3 lihaliemikuutiota
1 tl inkiväärijauhetta
n. 20 maustepippuria
6 porkkanaa
2 purjoa/sipulia
2 palaa juuriselleriä tai 4 lehtisellerin vartta
2 pientä palsternakkaa
1/2- 1 kiinankaali
14 isohkoa perunaa
Lenkkimakkara, 20 nakkia tai 16 siskonmakkaraa (n.600-800 g)
oma lisäys: 2 dl ruokakermaa
persiljaa

Pane vesi kattilaan ja kattila liedelle.

Lisää liemikuutio, inkivääri ja pippurit.

Puhdista ja viipaloi porkkanat, purjo tai sipuli, juuri- tai lehtiselleri, palsternakka sekä kiinankaali.

Lohko kuoritut perunat.

Kun liemi kiehuu, lisää sinne kasvikset ja perunat.

Keitä 10-15 min, kunnes perunat ja porkkanat ovat melkein kypsiä.

Jos käytät siskonmakkaroita, pursota niiden sisus kuorista pieninä pallosina suoran keittoon.

Mikäli teet ruoan lenkkimakkarasta tai nakeista, lisää ne paloina.

Tarkista suola ja lisää kerma.

Anna hautua hetken aikaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 586 grammaa

Lecharoc
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi4000g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl60g150kcal7.2g0.9g13.2g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g780g218kcal4.7g46.4g1.6g19.5g
Sipuli (kuorittu)200g54kcal2.6g9.6g0.4g3.4g
Selleri, annos 50g20g2.8kcal0.2g0.6g0g0g
Palsternakka 240g153kcal1.2g28.3g1g10.8g
Kiinankaali 600g120kcal9.4g13.5g1.8g5.4g
Peruna, keskikokoinen 60g1680g1008kcal25.2g218.4g1.7g15.1g
Suomalainen nakki (Atria), annos 35g1400g3080kcal154g28g266g1.4g
Ruokakerma, Valio Hyla 10%400g440kcal10.8g10.8g40g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18760g10452kcal430.6g713g651.4g111.4g
Valittu annoskoko9380g5226kcal215.3g356.5g325.7g55.7g
Annoskoko puolitettuna4690g2613kcal107.7g178.3g162.9g27.9g
Arvot/100g100g56kcal2.3g3.8g3.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=207501