Perinteinen hernekeitto

Liota herneet yön yli ja keitä niitä tunti liotusvedessä.

Lisää pikottu sipuli ja sian/naudanliha (tai ruskistettu jauheliha).

Keitä miedolla lämmöllä vielä tunti.

Mausta valmis keitto suolalla ja meiramilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 261 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 1503g4543kcal269.3g728.9g15g160.8g
Vesi, vesijohtovesi 6012g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)361g97kcal4.7g17.3g0.7g6.1g
Naudanliha keskiarvo 751g1147kcal145g0g63.1g0g
Sianliha keskiarvo 751g1641kcal137.4g0g122.5g0g
Suola, annos 3g18g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18792g14857kcal1112.8g1492.4g402.6g333.8g
Valittu annoskoko9396g7429kcal556.4g746.2g201.3g166.9g
Annoskoko puolitettuna4698g3714kcal278.2g373.1g100.7g83.5g
Arvot/100g100g79kcal5.9g7.9g2.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=274019