Musaka

500 g perunaa
500 g kesäkurpitsaa
800 g jauhelihaa
1 tlk tomaattia
125 g juustoraastetta
iso sipuli
suolaa
pippuria

Keitä perunat viipaleina (ei kesäkurpitsaa)
Ruskista jauhliha ja sipuli, kaada sekaan tomaattimurska.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Anna kiehua hiljalleen.

Voitele vuoka, lado pohjalle perunaa, juustoraastetta ja kesäkurpitsaa vuorotellen.

Pinnalle bechamel- kastike ja korppujauhot.

BECHAMEL-kastike
125 g marg
1 dl jauhoja
8 dl maitoa
2 munan keltuaista
suolaa
pippuria.

Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen jauhot.

Sekoita koko ajan kattinlan ollessa miedolla lämmöllä.

Lisää seokseen maito pienin erin, lisää keltuaiset.

Sekoita kunnolla ja lisää mausteet.

Kastikkeesta pitää tulla sakeaa ja sileää.

Paista 175 - 200 astetta n. 30 - 40 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 430 grammaa

Sirkkis9
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 14g10kcal0.3g2.1g0g0.1g
Kesäkurpitsa, tuore14g2.3kcal0.1g0.3g0.1g0.1g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha22g36kcal4.2g0g2.2g0g
Tomaattimurskaa chilillä maustettuna (Rainbow)11g3.8kcal0.1g0.8g0.1g0g
Juusto, Oltermanni 17%, 8g siivu (Valio)3.4g9kcal1g0g0.6g0g
Sipuli 2.7g0.8kcal0g0.1g0g0g
Becel juokseva kasviöljyvalmiste3.4g25kcal0g0g2.8g0g
Gluteeniton jauhoseos vehnätärkkelysvalmiste 1.6g5.7kcal0.1g1.2g0g0g
Kevytmaito, laktoositon maitojuoma, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1ug 22g8.5kcal0.7g0.6g0.3g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 0.8g2.3kcal0.1g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana188g209kcal13.2g10.2g12.6g0.4g
Valittu annoskoko94g105kcal6.6g5.1g6.3g0.2g
Annoskoko puolitettuna47g52kcal3.3g2.6g3.2g0.1g
Arvot/100g100g111kcal7g5.4g6.7g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=120467