Uunijuurekset rosmariinilla

Lohko juurekset ja sipuli.

Porkkana kannattaa leikata ohuemmaksi kuin muut johtuen pidemmästä kypsymisajasta.

Sipulit voi lisätä vuokaan vähän myöhemmin, niille riittää 20 min.

Sekoita ainekset keskenään uunivuoassa ja kypsennä 200 asteessa noin 40 min, uunista riippuen.

Tuore rosmariini voi hyvin korvata kuivatulla, kaveriksi voi halutessaan lisätä vaikka timjamia.

Mikä tahansa juureksista voi jättää pois tai korvata vaikkapa palsternakalla, lantulla, artisokalla, mitä nyt sattuu olemaan kaapissa/kaupassa.

Juureksia kannattaa käännellä ainakin kerran kypsymisen aikana.

Jos haluaa rapeamman lopputuloksen voi vuokaa pitää loppuosan ajasta ylhäällä uunissa grillivastusten alla.

Päälle voi puristaa sitruunamehua, varsinkin jos balsamico puuttuu, punajuuri tarvitsee kaverikseen jotain hapokasta.

Kastikkeeksi sopii maustamaton jugurtti.

Muutaman harjoituskerran jälkeen oppii arvioimaan minkä kokoisiksi kannattaa mikäkin pilkkoa jotta kaikkien kypsymisaste olis toivotunlainen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 502 grammaa

Lilja14
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 23g9kcal0.2g1.6g0g0.6g
Sipuli (kuorittu)9g2.5kcal0.1g0.5g0g0.2g
Juuriselleri 14g4.4kcal0.2g0.6g0g0.4g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka9g1kcal0.1g0.1g0g0.1g
Porkkana 19g6.1kcal0.1g1g0g0.5g
Peruna, keskikokoinen 60g14g8.4kcal0.2g1.8g0g0.1g
Valkosipuli 2.3g2.5kcal0.2g0.4g0g0g
Rosmariini, tuore (-), annos 10g0.9g1.2kcal0g0.2g0.1g0.1g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 0.9g8.3kcal0g0g0.9g0g
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g0.5g0.4kcal0g0.1g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana188g88kcal2.2g12.6g2g4g
Valittu annoskoko94g44kcal1.1g6.3g1g2g
Annoskoko puolitettuna47g22kcal0.6g3.2g0.5g1g
Arvot/100g100g47kcal1.2g6.7g1.1g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=267947