Hernekeitto

Liota herneitä vähintään 12 tuntia.

Laita kiehumaan puhtaaseen veteen.

Paista jauheliha kuivalla pannulla pekonisilpun kanssa.

Lisää sipulisilppu.

Lisää kattilaan.

Lisää joukkoon myös meiramia ja vähän pippuria.

Anna kypsentyä vähintään 2 tuntia.

Keitosta tulee keveämpää, jos käytät vähärasvaista jauhelihaa tai naudan suikalelihaa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 3015 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 16g47kcal2.8g7.6g0.2g1.7g
Sika-nautajauheliha (Saarioinen), annos 400g13g34kcal2.1g0g2.9g0g
Pekoni, filee, rasvaa 18 g 1.6g3.5kcal0.2g0g0.3g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)1.6g0.4kcal0g0.1g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 63g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana189g170kcal10.2g15.4g6.8g3.4g
Valittu annoskoko94g85kcal5.1g7.7g3.4g1.7g
Annoskoko puolitettuna47g43kcal2.6g3.9g1.7g0.9g
Arvot/100g100g90kcal5.4g8.2g3.6g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=433371