Omenanyytit

Nypi margariini ja jauhot, lisää kermaviili.

Laita jääkaappiin vähintään täytteen valmsituksen ajaksi.

Leikkaa omenat sokeripalankokoisiksi paloiksi.

Sulata voi kattilassa, lisää omenat, sitruunamehu ja sokeri.

Hauduta pehmeiksi.

Lisää manteli ja mausta rommilla tai konjakilla.

Kaaviloi taikina 30 x 30 cm levyksi ja jaa se 9 osaan.

Jaa täyte keskelle, taita reunat vastakkain, painele haarukalla.

Voitele munalla, pasita 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Ripolttele tomusokeria ja/tai kanelia päälle.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 126 grammaa

Almatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 13g89kcal0.1g0.1g10g0g
Vehnäjauho puolikarkea 22g74kcal2.2g15.2g0.3g0.8g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 4.2g2.7kcal0.1g0.2g0.1g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 42g16kcal0.1g3.4g0g0.6g
Voi 2.1g15kcal0g0g1.7g0g
Manteli 4.2g26kcal1g0.3g2.3g0.3g
Sitruunamehu, laimentamaton3.3g0.7kcal0g0.1g0g0g
Sokeri 3.6g15kcal0g3.6g0g0g
Konjakki/rommi/viski 40 til% alkoholia 1g2.3kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana189g481kcal7g45.8g28.8g3.4g
Valittu annoskoko95g241kcal3.5g22.9g14.4g1.7g
Annoskoko puolitettuna47g120kcal1.8g11.5g7.2g0.9g
Arvot/100g100g254kcal3.7g24.2g15.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=133935