Mansikkatäytekakku

Pohja:

Sekoita jauhot ja leivinjauhe.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Kiehauta vesi ja lisää pikkuhiljaa muna-sokerivaahtoon koko ajan vatkaten.

Lisää jauhot vaahtoon ja sekoita.

Älä vatkaa! Paista kakkupohjaa 200 asteessa uunin alatasolla n. 35 minuuttia.

Voit suojata paiston puolivälissä pinnan foliolla jottei se tummu liikaa.

Täyttö:

Leikkaa pohja kolmeen osaan.

Kostuta kakku sitruunamehulla ja täytä mansikkasurvoksella.

Kuorrutus:

Vatkaa sokerilla ja vaniljasokerilla maustettu kerma kiinteäksi vaahdoksi ja levitä tasaisesti kakun päälle.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 189 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)30g38kcal3.3g0.1g2.7g0g
Sokeri 13g52kcal0g12.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 15g50kcal1.5g10.2g0.2g0.5g
Leivinjauhe 0.7g1.3kcal0g0.3g0g0g
Vesi2.5g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl10g34kcal0.2g0.3g3.5g0g
Mansikkasurvos tuore, sokeroitu 20g16kcal0.1g3.4g0g0.3g
Sitruunamehu, laimentamaton2.5g0.5kcal0g0g0g0g
Sokeri 1g4kcal0g1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.6g2.4kcal0g0.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana189g395kcal10.2g57.2g12.8g1.6g
Valittu annoskoko95g198kcal5.1g28.6g6.4g0.8g
Annoskoko puolitettuna47g99kcal2.6g14.3g3.2g0.4g
Arvot/100g100g209kcal5.4g30.3g6.8g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142148