Eevan laskiaispullat

Ota jauhot, hiiva ja kananmunat sekä öljy hyvissä ajoin huoneen lämpöön.

Tasaisen lämpimistä aineksista tulee hyvä pulla.

Lämmitä maito mikrossa tai kattilassa kädenlämpöiseksi.

Murenna joukkoon hiiva ja vatkaa mukaan yksi muna, sokeri ja kardemumma.

Ala lisätä jauhoja koko ajan vatkaten.

Taikinan alkaessa olla paksumpaa voit käyttää konetta taikinakoukuilla tai vaivata käsin.

Loppuvaiheessa lisää öljy pienissä erissä.

Vaivaa taikina tassaiseksi.

Kohota taikina liinan alla lämpimässä, vedottomassa paikassa noin kaksinkertaiseksi (puolisen tuntia).

Laita uusi lämpenemään 200 asteeseen.

Leivo taikinasta 16 pyöreää pullaa.

Kohota niitä hetki liinan alla pellillä, voitele kananmunalla ja ripottele päälle hiukan raesokeria tai mantelilastuja.

Paista uunissa noin 10-12 minuuttia kauniin ruskeiksi.

Anna pullien jäähtyä.

Vatkaa Flora vispi ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.

Leikkaa jäähtyneet pullat kahtia, täytä reilulla ruokalusikallisella mansikkahilloa ja vispikermaa.

Nam!

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 168 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 18g8kcal0.5g0.8g0.3g0g
Sokeri 4.6g19kcal0g4.6g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Rypsiöljy 4.2g37kcal0g0g4.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 32g110kcal3.3g22.3g0.4g1.1g
Hiiva, 50g1.8g1.1kcal0.2g0g0g0g
Flora vispi 20%18g39kcal0.5g0.9g3.5g0g
Mansikkahillo (annos 1 rkl 17 g)11g21kcal0.1g5.2g0g0.1g
Kananmuna 50g(kpl)3.5g4.4kcal0.4g0g0.3g0g
Mantelilastu (Rainbow), annos 100g1.1g6.3kcal0.2g0.1g0.6g0g
Rapea raesokeri (Dan sukker), annos 20g1.1g4.2kcal0g1.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana189g499kcal10.4g70.2g18.6g2.4g
Valittu annoskoko95g250kcal5.2g35.1g9.3g1.2g
Annoskoko puolitettuna47g125kcal2.6g17.6g4.7g0.6g
Arvot/100g100g264kcal5.5g37.1g9.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=337350