Metukka-Makaronisalaatti

1. Pilko missä tahansa järjestyksessä juusto, metvursti, omena ja suolakurkku pieniksi kuutioiksi, lisää myös tonnikala salaattipohjaan.

2. Keitä makaroni suolan kanssa, puoli kiloa kuivaa makaronia vastaa noin 1300g valmista tavaraa.

3. Lisää ensin makaroni salaattipohjaan ja sitten kermaviili.

4. Sekoita tasaiseksi.

5. Pistä tunniksi pariksi kylmään asettumaan.

Tästä hyvänmakuinen ja helppo salaatti vaikkapa illanistujaisiin (itse en ahneuksissani jaa-a tätä muille), luovuutta saa ja pitääkin käyttää, joten muuntele raaka-aineita mielesi mukaan, myös kevyemmäksi voi tämän tehdä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 189 grammaa

Anzmo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Venäläinen meetvursti (Kotivara)13g54kcal2.7g0.5g4.6g0g
Makaroni, keitetty, suolaa 38g36kcal1.1g7.3g0.1g0.4g
Omena, keskikokoinen 200g5g1.7kcal0g0.4g0g0.1g
Kermajuusto 17% (Pirkka), annos 40g10g28kcal2.9g0g1.7g0g
Suolakurkku (Rainbow)5g1.5kcal0g0.3g0g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 20g26kcal0.5g0.6g2.4g0g
Tonnikala öljyssä 4.6g8.8kcal1.3g0g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana189g312kcal17g18.2g18.4g1g
Valittu annoskoko95g156kcal8.5g9.1g9.2g0.5g
Annoskoko puolitettuna47g78kcal4.3g4.6g4.6g0.3g
Arvot/100g100g165kcal9g9.6g9.7g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=460625