Jauhelihakeitto (isolle porukalle)

Kuori ja pilko perunat, laita perunat keittymään runsaaseen veteen.

Anna perunoiden keittyä ennen kuin lisäät keittojuurekset.

Lisää keitinveteen suolaa ja maun mukaan pippuria tai liemikuutio.

Tässä vaiheessa viimeistään keittojuurekset.

Paista jauheliha tilkassa öljyä, mausta reippaasti: chili, garam masala, suola, pippuri ja muita mausteita.

Lisää jauheliha kun vesi kiehuu uudestaan.

Anna kiehua n. 4-5min, maista liemen maku.

Lisää tarvittaessa mausteita.

Anna jäähtyä hetki ja nauti esim.

ruisleivän kera.

Jatkojalosta huomenna tomaattipyreellä.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 337 grammaa

Fester
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha 9,5% 400 g (Atria), annos 400g15g25kcal3g0g1.4g0g
Peruna, vanha, kuorittu 25g19kcal0.5g3.9g0.1g0.3g
Isot keittojuurekset (Rainbow), annos 450g17g3.4kcal0.2g0.5g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.1g0.8kcal0g0g0.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 38g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana190g96kcal7.4g8.8g3.2g0.6g
Valittu annoskoko95g48kcal3.7g4.4g1.6g0.3g
Annoskoko puolitettuna47g24kcal1.9g2.2g0.8g0.2g
Arvot/100g100g51kcal3.9g4.6g1.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=381506