Juuressose

200 g lanttua
200 g porkkanoita
200 g perunoita
200 g palsternakkaa
1 sipuli
suolaa
Lisäksi:
voita tai margariinia
maitoa
Pane suolattuun kiehuvaan veteen lanttu- ja porkkanakuutiot.

Lisää 10 minuutin kuluttua peruna- ja palsternakkakuutiot sekä lohkottu sipuli.

Keitä 15–20 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Valuta keitinvesi.

Soseuta juurekset survimella tai sähkövatkaimella.

Lisää nokare voita tai margariinia sekä tilkka kiehuvaa maitoa.

Mausta suolalla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g20g12kcal0.3g2.5g0g0.2g
Bataatti, kuorittu 14g11kcal0.2g2.4g0g0.4g
Porkkanaraaste 200g22g6.1kcal0.1g1.2g0g0.6g
Lanttu 21g6kcal0.2g1g0.1g0.4g
Palsternakka 18g12kcal0.1g2.1g0.1g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana190g93kcal1.8g18.4g0.4g4.8g
Valittu annoskoko95g47kcal0.9g9.2g0.2g2.4g
Annoskoko puolitettuna48g23kcal0.5g4.6g0.1g1.2g
Arvot/100g100g49kcal0.9g9.7g0.2g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=90513