Lohikeitto

1. Kuori ja pilko lanttu, nauris, sipuli ja palsternakka.

2. Lisää suureen kattilaan juurekset ja sipuli.

Lisää 2 litraa vettä.

3. Lisää hieman suolaa, ruokalusikallinen sitruunapippuria ja joko 5 kokonaista valkopippuria tai noin puoli teelusikkaa jauhettua, 3 kalaliemikuutiota sekä 2-3 laakerinlehteä.

4. Keitä noin 25 minuuttia ja lisää kukkakaali.

Jatka keittämistä noin 15 minuuttia.

5. Lisää 4 dl kermaa ja puolet tillista.

6. Keitä matalalla lämmöllä keittoa kunnes juurekset ovat haluamasi tasoisen pehmeitä.

7. Nosta lieden lämpötilaa jonkin verran ennen lohen lisäämistä.

8. Lisää kuutioiksi leikattu lohifilee (n. 800g-1,2kg).

Lisää vielä 2 dl kermaa.

Jatka keittämistä vielä viitisen minuuttia.

9. Lopuksi ripottele pinnalle loput tillistä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 470 grammaa

M3hilainen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 30g8.7kcal0.3g1.4g0.1g0.5g
Palsternakka 10g6.4kcal0.1g1.2g0g0.5g
Nauris 40g11kcal0.4g1.7g0.1g0.8g
Lohifilee 240g469kcal44.9g0g32.4g0g
Tilli, tuore 8g2.4kcal0.3g0.1g0.1g0.2g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g6g13kcal1g1g0.5g0g
Sipulikuutiot Apetit40g10kcal0.5g1.9g0.1g0g
Kukkakaali, pakaste (Rainbow), annos 200g40g6.8kcal0.8g0.8g0.1g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 120g396kcal2.4g3.6g42g0g
Vesi400g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)6g1.6kcal0.1g0.3g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1880g1851kcal101.6g24g150.8g4.2g
Valittu annoskoko940g925kcal50.8g12g75.4g2.1g
Annoskoko puolitettuna470g463kcal25.4g6g37.7g1.1g
Arvot/100g100g98kcal5.4g1.3g8g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=104981