Lohikeitto

1. Kuori ja pilko lanttu, nauris, sipuli ja palsternakka.

2. Lisää suureen kattilaan juurekset ja sipuli.

Lisää 2 litraa vettä.

3. Lisää hieman suolaa, ruokalusikallinen sitruunapippuria ja joko 5 kokonaista valkopippuria tai noin puoli teelusikkaa jauhettua, 3 kalaliemikuutiota sekä 2-3 laakerinlehteä.

4. Keitä noin 25 minuuttia ja lisää kukkakaali.

Jatka keittämistä noin 15 minuuttia.

5. Lisää 4 dl kermaa ja puolet tillista.

6. Keitä matalalla lämmöllä keittoa kunnes juurekset ovat haluamasi tasoisen pehmeitä.

7. Nosta lieden lämpötilaa jonkin verran ennen lohen lisäämistä.

8. Lisää kuutioiksi leikattu lohifilee (n. 800g-1,2kg).

Lisää vielä 2 dl kermaa.

Jatka keittämistä vielä viitisen minuuttia.

9. Lopuksi ripottele pinnalle loput tillistä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 470 grammaa

M3hilainen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 300g87kcal3g13.8g0.9g5.4g
Palsternakka 100g64kcal0.5g11.8g0.4g4.5g
Nauris 400g110kcal4g16.8g1.2g7.6g
Lohifilee 2400g4688kcal448.6g0g324g0g
Tilli, tuore 80g24kcal3g0.7g0.6g1.7g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g60g132kcal10.2g10.2g5.4g0.3g
Sipulikuutiot Apetit400g104kcal4.8g19.2g0.8g0g
Kukkakaali, pakaste (Rainbow), annos 200g400g68kcal7.6g8.4g0.8g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 1200g3961kcal24g36g420g0g
Vesi4000g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)60g16kcal0.8g2.9g0.1g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18800g18506kcal1013g239.6g1508.4g41g
Valittu annoskoko9400g9253kcal506.5g119.8g754.2g20.5g
Annoskoko puolitettuna4700g4627kcal253.3g59.9g377.1g10.3g
Arvot/100g100g98kcal5.4g1.3g8g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=104981