Paholaisen kakku,kevennetty rahkalla

1.Vatkaa 2 munaa ja 4dl sokeria

2.Sekoita 5dl vehnäjauhoja, 15 tl vanilijasokeria, 1tl ruokasoodaa 1,5 tl kardemummaa keskenään ja lisää nopeasti vatkaten munavaahtoon

3.sekoita rasvaton maito(juoma) ja rahka keskenään ja lisää joukkoon.

4.sulata 100g voita, anna jäähtyä ja lisää joukkoon

Alkuperäisessä ohjeessa ei ole rahkaa, ja voita on 200g.

Itse en huomaa eroa, kun kokeilin puolet rahkaa/puolet voita.

Kuulemma toimii kaikissa kuivakakuissa sama periaate (neuvoi alan ammattilainen)

Voideltu ja korppujauhoitettu rengasvuoka, 175 astetta ja yksi tunti uunissa
Annoskoko on summittainen, riippuu toki siivujen paksuudesta

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 98 grammaa

Tso

Tso sanoi...

Lapsuudesta ati lempikakkuni, ja maistuu paljon kardemummalle, nam!
Älä säikähdä soodaa, äläkä korvaa leivinjauheella, ei tule sama koostumus.


sunnuntai 07.03.2010 klo 15:36

AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 876g1250kcal109.5g2.6g89.8g0g
Sokeri 2709g10994kcal0g2705.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2589g8883kcal263.8g1812.3g31.1g90.6g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g48g191kcal0g47.3g0g0g
Voi 797g5779kcal9.5g3.2g647.6g0g
Rahka, valio797g518kcal79.7g33.5g2.4g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 1593g424kcal52.6g49.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18816g56078kcal1030.2g9308.2g1541.8g181.2g
Valittu annoskoko9408g28039kcal515.1g4654.1g770.9g90.6g
Annoskoko puolitettuna4704g14020kcal257.6g2327.1g385.5g45.3g
Arvot/100g100g298kcal5.5g49.5g8.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=167531