Chili con verdura

Pane valkoiset pavut edellisenä iltana likoamaan runsaaseen veteen.

Huuhdo ja keitä 2-3 tuntia runsaassa vedessä.

Älä suolaa, sillä suola kuivattaa pavut.

Mausta keitinvesi laakerinlehdillä ja sipulilla, johon on painettu pari mausteneilikkaa.

Papuja kannattaa keittää kerralla enemmänkin, sillä ne voi pakastaa seuraavaa ruokalajia varten.

Voit tietysti käyttää myös valmiita tölkkipapuja.

Kuullota pilkottu sipuli ja paprika pannulla öljyssä.

Lisää valkosipulisilppu sekä chilijauhe tai punainen chilipalko, josta sisus ja siemenet poistettu.

Lisää tomaattimurska ja kasvisliemikuutio.

Tarkista suola ja pippuri.

Keitä 10 minuuttia.

Lisää juustoraaste ja hämmennä, kunnes juusto on sulanut.

Tarjoa ruskean kokojyväriisin kera.

Lisää pinnalle koristeeksi pilkottua kevätsipulia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 392 grammaa

Army
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkoiset pavut (Bonduelle), annos 100g3000g2700kcal180g450g3g0g
Paprika vihreä 816g174kcal7.7g20.4g2.4g15.5g
Sipuli (kuorittu)960g259kcal12.5g46.1g1.9g16.3g
Valkosipuli 120g130kcal9.5g19.6g0.7g2.5g
Chili paprika punainen240g96kcal4.8g21.6g0g0g
Pirkka luomu tomaattimurska3000g900kcal42g195g15g0g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g72g155kcal9.9g15.5g6g0g
Dubliner Cheese, irlantilainen (Kerrygold), annos 50g1200g4704kcal312g2.4g384g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18816g18235kcal1156.8g1541.2g826g68.6g
Valittu annoskoko9408g9118kcal578.4g770.6g413g34.3g
Annoskoko puolitettuna4704g4559kcal289.2g385.3g206.5g17.2g
Arvot/100g100g97kcal6.1g8.2g4.4g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=238908