Mustikkasorbetti

N. 3dl tuoremehua/laimennettua mehua/vettä

1-3dl sokeria

marjoja/hedelmiä

2 munanvalkuaista

Keitä sokeri ja vesi/mehu liemeksi ja anna jäähtyä.

Soseuta marjat tai hedelmät ja sekoita sokeriliemeen.

Laita seos isossa kulhossa pakastimeen.

Kun sorbetti on hieman jäätynyt, ota kulho huoneenlämpöön ja sekoita voimakkaasti sähkövatkaimella.

Laita takaisin pakkaseen.

Toista pari kertaa.

Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto jäätyneen sorbetin sekaan sähkövatkaimella.

Valkuaiset antavat kuohkean, jäätelömäisen koostumuksen sorbetille.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 168 grammaa

Tanja84
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi4213g0kcal0g0g0g0g
Mustikka metsä- 2808g1236kcal14g179.7g16.9g92.7g
Kananmunan valkuainen, keskikoko 35g983g413kcal96.3g3.9g1g0g
Makeutusaine, Hermesetas jauhe1404g4058kcal16.9g786.3g0g561.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18816g11414kcal254.4g1939.8g35.8g1308.8g
Valittu annoskoko9408g5707kcal127.2g969.9g17.9g654.4g
Annoskoko puolitettuna4704g2854kcal63.6g485g9g327.2g
Arvot/100g100g61kcal1.4g10.3g0.2g7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=246888