Saaristolaisleipä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään.

Lisää muut aineet samalla sekoittaen.

Älä vaivaa! Anna kohota kaksi tuntia.

Laita 170 asteeseen kunnes pinta hieman tummunut.

Laita sitten päälle folio, ja laske lämpö 160 asteeseen.

Voitele välillä siirappivedellä.

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)3864g1236kcal127.5g173.9g0g0g
Hiiva 193g144kcal25.3g2.1g0.8g13.3g
Siirappi 1623g4892kcal1.6g1202.4g0g0g
Vehnälese 232g529kcal30.9g35.7g10.4g86.9g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)927g3514kcal108.5g714g20.4g132.6g
Suola, annos 3g58g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2511g8617kcal255.9g1758g30.1g87.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18816g37866kcal1099.4g7772.2g123.4g641.4g
Valittu annoskoko9408g18933kcal549.7g3886.1g61.7g320.7g
Annoskoko puolitettuna4704g9466kcal274.9g1943.1g30.9g160.4g
Arvot/100g100g201kcal5.8g41.3g0.7g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=260881