Vappumunkit

Lämmitä vesi tai maito kädenlämpöiseksi.

Jos käytät kuivahiivaa, saa neste olla lämpimämpää eli noin 42-asteista.

Murenna tuorehiiva nesteeseen tai sekoita kuivahiiva jauhoihin.

Lisää nesteeseen suola, sokeri ja kananmuna.

Kananmuna ei ole välttämätön, mutta antaa hyvän rakenteen.

Lisää vehnäjauhot.

Alusta taikina pehmeäksi.

Lisää lopuksi pehmeä rasva.

Pyörittele taikinasta pingispallon kokoisia pyörylöitä.

Anna niiden kohota noin 20 minuuttia.

Kuumenna öljy pienessä padassa.

Kokeile rasvan kuumuutta paistamalla ensin yksi munkki.

Rasva on sopivan kuumaa, kun pulla kypsyy myös sisältä ja sen pinta on molemmin puolin kauniin vaaleanruskea.

Nosta reikäkauhalla muutama pulla kerrallaan kypsymään ja käännä kerran kypsymisen aikana.

Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperille ja pyörittele sitten lautasella, jossa on sokeria tai kanelisokeria.

Jäähtyneen munkin päälle voit myös levittää tomusokerista ja mansikkamehusta sekoitetun sokerikuorrutuksen.

Tarjoa munkit vastapaistettuina.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Samuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 1937g656kcal59.3g94.9g1.9g0g
Hiiva 168g125kcal22g1.8g0.7g11.6g
Sokeri 517g2097kcal0g516.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 3500g12008kcal356.6g2449.8g42g122.5g
Margariini 80 % laktoositon 420g2936kcal2.7g0g330.7g0g
Kananmuna kuoreton 284g405kcal35.5g0.9g29.1g0g
Syväpaistorasva 100%, uppopaistorasva 1421g12495kcal8.7g5.7g1406.4g0g
Sokeri 1162g4718kcal0g1161.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18816g70879kcal969.6g8460.6g3621.6g268.2g
Valittu annoskoko9408g35440kcal484.8g4230.3g1810.8g134.1g
Annoskoko puolitettuna4704g17720kcal242.4g2115.2g905.4g67.1g
Arvot/100g100g377kcal5.2g45g19.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=288853