Mustikka-rahkapiirakka

Piirakkapohja: levitä kauramurotaikina.

Vähäsokerinen täyte: Sekoita marjat ja maissitärkkelys (1 rl) ja levitä taikinapohjalle.

Vatkaa kermavaahto vaahdoksi, myös kanamunat.

Sekoita nyt kaikki aineet keskenään (lisää maissitärkkelystä, sitruuna- tai apelsiinikuorta) ja kaata massa marjojen päälle. 180-200 astetta, noin 35 min.

'kohupiim' on maitorahka 0,1 %
'hapukoor' on smetana 10%

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 157 grammaa

Kuukiir
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kauramurotaikina myllynp200g888kcal15.6g87.8g53.3g8.2g
Kohupiim (Tere)200g158kcal31.9g7g0.2g0g
Hapukoor (Tere)15g18kcal0.4g0.7g1.5g0g
Kanamuna, kuorittu (Kultamuna,hyvänolon omega), annos 60g60g83kcal7.5g0.2g5.9g0g
Maissitärkkelys 9g32kcal0g7.7g0.1g0g
Sokeri 10g41kcal0g10g0g0g
Kermavaahto, valio50g150kcal1.2g3g14.5g0g
Mustikka, Pakkasmarja374g125kcal1.9g23.9g2.2g12.3g
Leivinjauhe 2.5g4.4kcal0.1g0.9g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton23g4.7kcal0.1g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1884g3005kcal117.4g283.2g155.4g41g
Valittu annoskoko942g1503kcal58.7g141.6g77.7g20.5g
Annoskoko puolitettuna471g751kcal29.4g70.8g38.9g10.3g
Arvot/100g100g160kcal6.2g15g8.2g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=322709