Omenapiirakka

Pohja: sekoita ensin voi ja sokeri, sitten jauhot ja leivinjauhe.

Taputtele vuoan pohjalle, saa jäädä murumaiseksi.

Täyte: pilko omenat, laita pohjan päälle.

Ripottele kanelia päälle.

Sekoita kulhossa maitorahka ja kerma, kaada päällimmäiseksi.

Paista 175 asteessa 45-60 minuuttia, jos omenia on vähemmän, lyhyempikin aika riittää.

Eli ota pois uunista kun piirakka tuoksuu kypsältä.

:) Piirakan kaveriksi sopii esim vaniljakastike.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omena, keskikokoinen 200g3214g1093kcal6.4g228.2g9.6g57.9g
Voi (perinteinen meijerivoi)911g6562kcal0.9g0.9g729.1g0g
Sokeri1199g4869kcal0g1198g0g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g1379g4965kcal179.3g965.4g29g51g
Leivinjauhe 30g53kcal1.6g11.3g0g0.1g
Kuohukerma,valio,2dl1199g4077kcal24g36g419.7g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g1499g974kcal164.9g63g4.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18864g45186kcal754.2g5005.6g2383.8g218g
Valittu annoskoko9432g22593kcal377.1g2502.8g1191.9g109g
Annoskoko puolitettuna4716g11297kcal188.6g1251.4g596g54.5g
Arvot/100g100g240kcal4g26.5g12.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=84574