Banaani-mustikka-rahkakakku

5 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

2 ½ tl leivinjauhetta

2 tl kanelia

1 tl inkivääriä

2 dl maitorahkaa

3 munaa

4 dl banaanisosetta

1 ½ dl juoksevaa margariinia

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen.

Banaanisose kannattaa tehdä esim.

sauvasekottimella, jolloin sose on melko löysää.

Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä vähintään 10 min ennen kumoamista.

Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua.

Sihtaa kakun pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinseja: jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 59 grammaa

Marisaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 217g744kcal22.1g151.8g2.6g7.6g
Sokeri 113g460kcal0g113.3g0g0g
Leivinjauhe 8.3g15kcal0.4g3.2g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki133g75kcal11.3g6.7g0.3g0g
Kananmuna kuoreton 110g157kcal13.8g0.3g11.3g0g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g267g224kcal2.9g48.8g1.1g4.8g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 95g674kcal0.4g0g76.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1888g4698kcal101.8g648.2g182.8g24.8g
Valittu annoskoko944g2349kcal50.9g324.1g91.4g12.4g
Annoskoko puolitettuna472g1174kcal25.5g162.1g45.7g6.2g
Arvot/100g100g249kcal5.4g34.3g9.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=273596