Paholaisen kakku,kevennetty rahkalla

1.Vatkaa 2 munaa ja 4dl sokeria

2.Sekoita 5dl vehnäjauhoja, 15 tl vanilijasokeria, 1tl ruokasoodaa 1,5 tl kardemummaa keskenään ja lisää nopeasti vatkaten munavaahtoon

3.sekoita rasvaton maito(juoma) ja rahka keskenään ja lisää joukkoon.

4.sulata 100g voita, anna jäähtyä ja lisää joukkoon

Alkuperäisessä ohjeessa ei ole rahkaa, ja voita on 200g.

Itse en huomaa eroa, kun kokeilin puolet rahkaa/puolet voita.

Kuulemma toimii kaikissa kuivakakuissa sama periaate (neuvoi alan ammattilainen)

Voideltu ja korppujauhoitettu rengasvuoka, 175 astetta ja yksi tunti uunissa
Annoskoko on summittainen, riippuu toki siivujen paksuudesta

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 98 grammaa

Tso

Tso sanoi...

Lapsuudesta ati lempikakkuni, ja maistuu paljon kardemummalle, nam!
Älä säikähdä soodaa, äläkä korvaa leivinjauheella, ei tule sama koostumus.


sunnuntai 07.03.2010 klo 15:36

AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 880g1255kcal110g2.6g90.2g0g
Sokeri 2720g11041kcal0g2717.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2600g8921kcal264.9g1820g31.2g91g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g48g192kcal0g47.5g0g0g
Voi 800g5803kcal9.5g3.2g650.4g0g
Rahka, valio800g520kcal80g33.6g2.4g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 1600g426kcal52.8g49.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18896g56317kcal1034.4g9347.6g1548.4g182g
Valittu annoskoko9448g28158kcal517.2g4673.8g774.2g91g
Annoskoko puolitettuna4724g14079kcal258.6g2336.9g387.1g45.5g
Arvot/100g100g298kcal5.5g49.5g8.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=167531