Pellavaiset sisarussämpylät kaurapuurosta

N. 5dl valmista kaurapuuroa
1,5tl suolaa
1rkl siirappia/ruokosokeria
2 1/2dl vettä
1pss kuivahiivaa
1rkl öljyä
2dl vehnärouhetta
1dl pellavansiemeniä
3dl täysjyvävehnäjauhoja
7dl tummia hiivaleipäjauhoja

Laita puuron joukkoon kuuma vesi jotta puuro olisi reilusti kädenlämpöistä.

Lisää suola ja siirappi/ruokosokeri.

Lisää kuivahiiva n. 3dl:aan hiivaleipäjauhoja ja sekoita puuron joukkoon.

Lisää vehnärouhe ja pellavansimenet sekä öljy.

Lisää t. jyvävehnäjauho ja loput hiivaleipäjauhot.

Taikina saa olla hieman löysää mutta kuitenkin leivottavaa.

Anna kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

Leivo kohonnut taikina tangoiksi(tulee n.2 tankoa) ja ota palasia, jotka pyörittelet vieri viereen uunipellille.

Anna sisarusämpylöiden kohota uudelleen peitettynä.

Paista sämpylöitä 225 asteessa n.10-15min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 105 grammaa

Nirim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurapuuro, vesi, suolaa 225g106kcal4.1g16.1g2.1g2.8g
Suola, annos 3g3.4g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 9g27kcal0g6.7g0g0g
Vesi112g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g4.9g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 6.1g54kcal0g0g6.1g0g
Vehnärouhe (Korpelan mylly), annos 100g90g279kcal10.8g64.7g2.4g10.8g
Pellavansiemenet, Pellavainen45g207kcal8.9g0.4g18.8g13.8g
Täysjyvävehnäjauho (Liperin mylly), annos 100g135g486kcal17.5g93.1g4g13.5g
Hiivaleipäjauho, tumma (Myllyn paras), annos 100g315g1102kcal42.5g206.4g9.1g17.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1890g4518kcal167.6g774.8g85g116.4g
Valittu annoskoko945g2259kcal83.8g387.4g42.5g58.2g
Annoskoko puolitettuna473g1130kcal41.9g193.7g21.3g29.1g
Arvot/100g100g239kcal8.9g41g4.5g6.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=273544