Mansikkatäytekakku

Pohja:

Sekoita jauhot ja leivinjauhe.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Kiehauta vesi ja lisää pikkuhiljaa muna-sokerivaahtoon koko ajan vatkaten.

Lisää jauhot vaahtoon ja sekoita.

Älä vatkaa! Paista kakkupohjaa 200 asteessa uunin alatasolla n. 35 minuuttia.

Voit suojata paiston puolivälissä pinnan foliolla jottei se tummu liikaa.

Täyttö:

Leikkaa pohja kolmeen osaan.

Kostuta kakku sitruunamehulla ja täytä mansikkasurvoksella.

Kuorrutus:

Vatkaa sokerilla ja vaniljasokerilla maustettu kerma kiinteäksi vaahdoksi ja levitä tasaisesti kakun päälle.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 189 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)299g377kcal32.9g0.9g26.9g0g
Sokeri 127g516kcal0g127.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 146g501kcal14.9g102.1g1.8g5.1g
Leivinjauhe 7.5g13kcal0.4g2.8g0g0g
Vesi25g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl100g339kcal2g3g34.9g0g
Mansikkasurvos tuore, sokeroitu 200g160kcal0.9g34.3g0.3g3.2g
Sitruunamehu, laimentamaton25g5.2kcal0.1g0.4g0g0g
Sokeri 10g41kcal0g10g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g6g24kcal0g5.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1890g3953kcal102.4g573g127.8g16.6g
Valittu annoskoko945g1976kcal51.2g286.5g63.9g8.3g
Annoskoko puolitettuna473g988kcal25.6g143.3g32g4.2g
Arvot/100g100g209kcal5.4g30.3g6.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142148