Kasvisgratiini (Kevennys)

Kuori ja pilko porkkanat sekä maa-artisokat pieniksi paloiksi.

Huuhtele ja pilko kesäkurpitsa, tomaatti ja purjo.

Lado pilkotut kasvikset voideltuun vuokaan, lisää kerma ja mausteet.

Sekoita hyvin ja lisää pinnalle juustoraaste.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja pinta on kauniin ruskea.

Anna vetäytyä 15 minuuttia folion alla ennen tarjoilua.

Tarjoile sellaisenaan tai liharuokien lisäkkeenä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 420 grammaa

Piriri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa197g34kcal0.8g4.9g1.2g1.4g
Miniluumutomaatti, annos 250g141g28kcal0.8g4.6g0.4g0g
Purjosipuli 113g26kcal2g2.7g0.2g2.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g113g32kcal0.7g6.7g0.2g2.8g
Maa-artisokka 225g103kcal1.1g18.4g0.4g9g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)113g68kcal1.1g5.1g4.5g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa45g135kcal10.3g0g10.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1890g848kcal33.6g84.8g34.4g31.2g
Valittu annoskoko945g424kcal16.8g42.4g17.2g15.6g
Annoskoko puolitettuna473g212kcal8.4g21.2g8.6g7.8g
Arvot/100g100g45kcal1.8g4.5g1.8g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=288090