Porkkana-peruna sosekeitto

Kuori ja pilko porkkanat ja perunat kattilaan.

Lisää joukkoon sipulit.

Tavallisen sipulin voi laittaa lohkoiksi.

Lisää vettä niin, että kasvikset peittyvät.

Laita joukkoon myös kasviliemikuutio.

Keitä kasvikset kypsäksi.

Tämän jälkeen ala soseuttaa sauvasekoittimella kasviksia soseeksi.

Lisää pippuria myllystä sekä hienonnettua basilikaa.

Kun keitto on sosetta, lisää joukkoon vielä maito ja tuorejuusto

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 210 grammaa

Ippeliina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 439g144kcal2.7g24.4g0.9g11.2g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 315g240kcal5.9g48.8g0.6g3.2g
Sipuli (kuorittu)75g20kcal1g3.6g0.2g1.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g5.3g5.5kcal0.4g0.9g0g0.1g
Kasvisliemikuutio 8.3g25kcal0.8g1.1g1.9g0.1g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 2.3g6.3kcal0.2g0.9g0.1g0.6g
Basilika, kuivattu 1.1g2.9kcal0.2g0.2g0g0.5g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen75g25kcal2.5g3.7g0g0g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 23g39kcal1.7g0.5g3.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1890g1015kcal30.8g168.2g14.2g34g
Valittu annoskoko945g507kcal15.4g84.1g7.1g17g
Annoskoko puolitettuna473g254kcal7.7g42.1g3.6g8.5g
Arvot/100g100g54kcal1.6g8.9g0.8g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=96242