Tomaatti-basilikarisotto

Tarvikkeet:

1 rasia ( 250 g) kirsikkatomaatteja
1 ruukku basilikaa

4dl risottoriisiä
7 dl vettä
1 Knorr Fond "du Chef" kasvisannosfondi
2 dl valkoviiniä
1 dl Flora ruoka kasvirasvasekoitetta, 7 %
1 rlk voita
1 sipuli
2 valkosipulia

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet.

Kuullota sipuli ja valkosipulinkynnet rasvassa kattilassa.

Lisää joukkoon riisi ja sekoittele pari minuuttia.

Vaihe 2
Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi.

Hienonna sipuli.

Kuullota sipulia voissa.

Lisää riisit ja sekoittele hetken aikaa (riisit eivät saa ruskistua).

Lisää valkoviini.

Kun valkoviini on haihtunut, aletaan lisäämään kasvislientä.

Lisää kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan ja anna liemen imeytyä riisiin aina lisäämisten välissä.

Sekoita koko ajan.

Hauduta kypsäksi ja lisää lopuksi kasvirasvasekoite.

Aikaa kuluu yhteensä noin 20 minuuttia.

Vaihe 3
Halkaise tomaatit ja hienonna basilikaa.

Lisää ne risottoon.

Mausta mustapippurilla

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 263 grammaa

Jannicaal
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kirsikkatomaatti (La palma), annos 200g2254g450kcal27.1g72.1g7.9g0g
Basilika, tuore 451g122kcal14.1g4.8g3.6g7.2g
Flora, 7 % kasvisrasvasekoite, 2,5 dl902g721kcal9g40.6g63.1g0g
Risottoriisi (Risella), 60g3066g10730kcal245.3g2299.4g52.1g92g
Valkoviini kuiva 1803g1236kcal5.6g10.8g0g0g
Voi 126g916kcal1.5g0.5g102.6g0g
Kasvisfondi fond du chef (Knorr), annos 28g253g303kcal6.3g15.1g22.7g3.8g
Sipuli (kuorittu)541g146kcal7g26g1.1g9.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g72g75kcal5.7g11.8g0.4g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18936g29400kcal643.2g4962.2g507g227.2g
Valittu annoskoko9468g14700kcal321.6g2481.1g253.5g113.6g
Annoskoko puolitettuna4734g7350kcal160.8g1240.6g126.8g56.8g
Arvot/100g100g155kcal3.4g26.2g2.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=251423