Mansikkatäytekakku

Pohja:

Sekoita jauhot ja leivinjauhe.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Kiehauta vesi ja lisää pikkuhiljaa muna-sokerivaahtoon koko ajan vatkaten.

Lisää jauhot vaahtoon ja sekoita.

Älä vatkaa! Paista kakkupohjaa 200 asteessa uunin alatasolla n. 35 minuuttia.

Voit suojata paiston puolivälissä pinnan foliolla jottei se tummu liikaa.

Täyttö:

Leikkaa pohja kolmeen osaan.

Kostuta kakku sitruunamehulla ja täytä mansikkasurvoksella.

Kuorrutus:

Vatkaa sokerilla ja vaniljasokerilla maustettu kerma kiinteäksi vaahdoksi ja levitä tasaisesti kakun päälle.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 189 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)300g378kcal33g0.9g27g0g
Sokeri 128g518kcal0g127.4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 146g502kcal14.9g102.4g1.8g5.1g
Leivinjauhe 7.5g13kcal0.4g2.8g0g0g
Vesi25g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl100g340kcal2g3g35g0g
Mansikkasurvos tuore, sokeroitu 200g161kcal0.9g34.3g0.3g3.2g
Sitruunamehu, laimentamaton25g5.3kcal0.1g0.4g0g0g
Sokeri 10g41kcal0g10g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g6g24kcal0g5.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1895g3962kcal102.6g574.2g128.2g16.6g
Valittu annoskoko947g1981kcal51.3g287.1g64.1g8.3g
Annoskoko puolitettuna474g991kcal25.7g143.6g32.1g4.2g
Arvot/100g100g209kcal5.4g30.3g6.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142148