Puolukka-rahkapiirakka

Sekoita juoksevaan rasvaan munat, sokeri, leseet ja vehnäjauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita tasaiseksi.

(Lisää tarvittaessa rasvaa tai jauhoja, että taikina on sopivan oloista.)
Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä puolukat (jäisinä) taikinan päälle.

Sekoita täytteen muut aineet keskenään ja kaada puolukoiden päälle.

Paista 200 asteessa uunin alatasossa 30-35 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 148 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljyvalmiste (Rainbow), annos 100g960g6912kcal0g0g768g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 736g924kcal81g1.9g66.4g0g
Sokeri 544g2208kcal0g543.5g0g0g
Ruislese (10g)256g525kcal38.4g66.6g11g99.8g
Vehnäjauho, sunnuntai1664g5824kcal199.7g1181.4g34.9g49.9g
Leivinjauhe 64g112kcal3.3g24.2g0g0.3g
Puolukka 1920g745kcal8.4g130.6g9.6g49.9g
Maitorahka, Valio, 0,31600g1040kcal176g67.2g4.8g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)1280g832kcal41g61.4g44.8g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 384g482kcal42.2g1g34.6g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g64g256kcal0g63.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18944g39721kcal1180g4282.4g1948.2g399.8g
Valittu annoskoko9472g19861kcal590g2141.2g974.1g199.9g
Annoskoko puolitettuna4736g9930kcal295g1070.6g487.1g100g
Arvot/100g100g210kcal6.2g22.6g10.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=143557